Back Trion:Z TRION:Z tehnologija Magnetska terapija


Magnetska terapija

TrionZ magnetska terapija

Magnetska terapija i njezina ljekovita svojstva su poznate još od vremena drevnih Egipćana.
Znanstveno je dokazano da u trenutku kada magnet naslonimo na zglob ili drugi dio tijela s time izazivamo pojačani pritok krvi a s njom i pojačani pritok kisika i hranjivih tvari koje krv sadrži.
Kombinacija kisika i hranjivih tvari vodi do brže regeneracije i ozdravljenju tkiva.

magnetska terapijaMagnetsku terapiju čovječanstvo poznaje odavno a prvi put se spominje čak 2500 - 3000 godina prije Krista.
Poznato je da magnetskom terapijom služila i kraljica Kleopatra.
Spominje se da Kleopatra često znala spavati na krevetu od prirodno magnetiziranog minerala magnetita, kako bi njezina koža zadržala mladolik i zdrav izgled.
Medicinska primjena magneta je po prvi put zabilježena u drevnoj Kini. Žuta imperatorska knjiga interne medicine još 2000. godine prije Krista spominje da su kineski doktori koristili prirodne magnete za korekciju zdravstvenog disbalansa kod pacijenata.

U Europu magnetska terapija stiže relativno kasno. Tek u 16. stoljeću engleski doktor Wiliam Gilbert objavljuje knjigu "De Magnet" o liječenju magnetima. U toj knjizi Gilbert po prvi put prikazuje Zemlju kao veliki magnet i objašnjava efikasno korištenje magneta u liječenju brojnih bolesti.
1905. godine njemački znanstvenik i doktor Kreft objavljuje istraživanje o uspješnom liječenju neuralgiji i reumatskih bolova uz pomoć magneta.

Danas magnetska terapija je na dohvat ruke svima. U više od 50 zemalja svijeta magnetske terapijske proizvode su službeno registrirane i koriste se u medicinske svrhe, a Svjetska zdravstvena organizacija službeno je utvrdila da magnetska terapija nije invazivna i ne šteti zdravlju ljudi.
U 2010 godini Trion:Z magnetske i ionske narukvice su dobili službeni CE certifikat kao Class-1 terapeutski proizvod.