Poticaj za kupnju električnog vozila

Poticaj intro

Ministarstvo okoliša i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u travnju ove godine pokreću projekt poticanja nabave vozila sa smanjenom emisijom CO2 kojim će se sufinancirati nabava električnih vozila.
U Fondu je za ovaj projekt osigurano 7 milijuna kuna koji su namijenjeni  građanima i pravnim osobama. Njima će se kroz brzu i jednostavnu proceduru omogućiti sufinanciranje u iznosima od 30.000 do 70.000 kn po vozilu, ovisno o tehnologiji koju vozila koriste.
Sufinancirat će se kupnja novih vozila kategorije M1, motornih vozila za prijevoz osoba koja osim sjedala za vozača imaju još najviše 8 sjedala i N1, motornih vozila za prijevoz tereta najviše dopuštene mase ≤ 3500 kg. Visina poticaja ovisi o vrsti vozila - poticaji su najveći za električna vozila i to 70.000 kn.
Primarni cilj projekta je poboljšanje kvalitete zraka u gradovima kroz smanjenje emisija CO2 u prometu odnosno ukupne emisije stakleničkih plinova na razini države.Procedura za dobivanje sredstava je jednostavna i brza. Po objavi javnog poziva potrebno je predati ispunjeni zahtjev Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, potpisati ugovor o sufinanciranju, a isplata sufinanciranog iznosa uplatit će se na račun korisnika u roku od 30 dana od dostave dokaza o kupovini vozila, računa, ugovora o kreditu i sl.
Građani će moći ostvariti pravo na subvenciju najviše jednog novog vozila, dok će trgovačka društva moći od Fonda dobiti i do 350.000 kn po jednostavnoj proceduri uz mogućnost povećanja ovog iznosa uz dodatni pregled učinaka po objedinjenom zahtjevu.

Priopčenje ministarstva pogledajte ovdje

Za sva dodatna pitanja vezana za nabavku električnih vozila kontaktirajte Golf Sport Promociju na tel. 01/4444 330 ili e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript